top of page

Kraftdyr

Kraftdyr er kraftfulle guider som er sterkt forbundet til jorden. De kan være gode veiledere og venner når du skal meditere eller reise i astralverden. 

Meditasjon for å møte ditt kraftdyr


Dyr fungerer som spesielle guider for oss siden de er så sterkt forbundet med jorden og verden rundt oss.

Ditt kraftdyr kan være en god veileder og venn gjennom meditasjonene dine og reiser på astralplanet.


Kraftdyret ditt vil inneha alle egenskapene som tilhører alle de andre i samme rase, samtidig som det vil være unikt ditt. Ta en frosk for eksempel. Det finnes mange forskjellige raser og typer av frosker, men hvis frosk er ditt kraftdyr vil den inneholde alle egenskapene til alle typer frosker.


En annen ting som er lurt å være oppmerksom på når du arbeider med kraftdyret ditt er å forstå at vi henger sammen med jorden. Vi er avhengig av livet på jorden for å leve, vi er alle forbundet til hverandre og vi må behandle dyrene og jorden med respekt.


En fin øvelse du kan gjøre er å være i naturen. Når du er ute så prøv å lytt. Lukk øynene dine og pust ned i magen, og kjenn etter hvordan området du er i har det, hvordan det føles og hva dere kan gi hverandre. Du kan gjøre det samme med potteplantene dine.


Kraftdyr tilhører egentlig innenfor den sjamanistiske tradisjonen, og ofte så følger man ikke noe skript eller spesifikk fremgangsmåte for å reise i de forskjellige planene. (Sjamanisme er en egen tradisjon og krever et eget studie for å sette seg inn i)

Selv om dette med kraftdyr ofte kommer fra det sjamanistiske så kan alle benytte seg av denne meditasjonen.

Du kan også oppsøke en sjaman som kan hjelpe deg til å oppdage kraftdyret ditt ved å veilede deg inn i en reise, ofte brukes det en sjamantromme under reisen.


Meditasjonen

Finn deg et sted du kan være uforstyrret og alene. Sett gjerne på sjamanistisk musikk uten tekst, ettersom tekst i musikken kan være distraherende, eller annen musikk som kan hjelpe deg til å slappe av. Du kan også sitte i stillhet hvis du ønsker det.


Når du er avslappet og rolig, når du har landet litt i deg selv, så tenker du deg at du står foran en bue eller dør. Gå igjennom denne buen/døren.


Når du har gått gjennom den finner du deg på et vakkert sted i naturen. Foran deg er det en sti og du bestemmer deg for å følge denne.


Mens du gå kjenner du at det er godt å være her, ditt hellige sted. Fargene er kanskje sterkere eller kanskje det gir deg en følelse av harmoni, kjærlighet eller fred.


Etter som du gå på stien, så kan du skimte en lysning foran deg.


I denne lysningen er det en plass å sitte.

Sett deg her.


I tankene dine så sier du at du ønsker å møte ditt kraftdyr, at du ønsker å bli kjent med det.

Sitt her og vent. Vær åpen for hva enn som måtte komme.


Hvis det er fugl vil den kanskje kommer ovenfra, hvis det er en mus kan den komme nedenfra. Bare sitt her og lytt og vent.


Når kraftdyret ditt kommer så spør du 3 ganger «er du kraftdyret mitt?» Hvis svaret er ja alle gangene kan du være sikker på at det er ditt kraftdyr. Hvis svaret er nei vil det være en energi som har kommet innom som du kan takke og be om å bevege seg vider.


Ta deg litt tid nå til å snakke med dyret ditt. Bli kjent med hverandre. Spør det gjerne hva dere kan gjøre for hverandre.


Husk at når du møter dyret ditt er det ikke sikkert at det svarer deg med ord, men svarene kan komme gjennom tanker eller følelser.


Når du er ferdig tenker du deg at du takker dyret for at det kom. Si til det at du ønsker jevnlig kontakt og be om å bli veiledet til mennesker, metoder eller steder som kan hjelpe deg med å komme i bedre kontakt og bli mer kjent med dyret ditt.


Reis deg fra stedet du sitter, gå tilbake på stien og vit at dette er et hellig sted som du kan besøke når du ønsker. Ditt sted. Et sted du kan møte ditt kraftdyr når du måtte trenge det.


Mens du går kjenner du at du gleder deg til neste gang dere kan møtes.


Tenk deg at du nærmer deg buen eller døren du så i sted, gå igjennom denne igjen og du vil være tilbake i kroppen din og her og nå.


Beveg litt på fingre og tær, strekk deg litt og åpne øynene når du er klar for det. 


Tips når du mediterer

  • Ta deg god tid når du mediterer. 
  • Klarer du ikke visualisere, eller hvis du synes det er vanskelig å visualiser så unngå å bli frustrert. Lag deg heller en bevisst tanke om hva du ønsker å oppnå. for eksempel "jeg går gjennom døren til mitt hellige sted" Bruk litt på å kjenne på energien, vekker det noen følelser eller tanker? gi deg selv tid til å oppleve det på din måte. 
  • Veiledning kan komme i mange forskjellige former. Når du skal bli kjent med kraftdyret ditt kan du oppleve at du ser et dyr gjentagende ganger, at du kanskje får figurer av dyr eller at dette dukker uventet opp i samtaler. Vår åpen for hva som kommer og ikke tenk at det skal komme fra en spesifikk kilde. 
  • Slapp av, ta den tiden du trenger og ikke gi opp hvis du ikke får det til første gangen. 
bottom of page