top of page

Krystaller for menn

Krystaller kan støtte oss gjennom forskjellige faser i livet. Ved å bære dem kan de tilføre oss energier vi trenger. 

Krystaller for menn

Krystallene i innlegget er valgt fordi at dette er gode steiner for menn, men det gir ikke en fullstendig beskrivelse av hver enkelt krystall. Det er en smakebit på hvordan krystallen kan styrke. Selv om innlegget handler om krystaller for menn så kan kvinner også benytte seg av dem. 


Menn og kvinner er forskjellige, energien vil være forskjellig og derfor kan det ofte være forskjellige behov som trenger å behandles. Noen menn trenger å komme i bedre kontakt med sin maskulinitet, bli tryggere på seg selv, eller åpne opp for sine følsomme sider.


Når det gjelder å bruke krystaller i magi, ritualer og i hjemmet, så er det mange krystaller som menn kan bruke for å øke energiflyten.


Ta rosenkvarts for eksempel. Denne krystallen er en universell hjertestein, den har en balanserende energi som har en positiv effekt på hjertechakraet. Denne steinen er også fin for kvinner når de skal tiltrekke kjærlighet. Den hjelper kvinner til å åpne hjertet sitt, være klar til å ta imot kjærlighet og styrker femininiteten hennes. Malakitt er den steinen som passer best for menn når de skal tiltrekke seg kjærlighet. Steinen vil hjelpe menn med trygghet og styrke utstrålingen, samtidig som den vil hjelpe han med å være trygg i sin maskulinitet og følelser.


Før du skal begynne å bruke krystallen din er det lurt av deg å rense den. En rensing vil tømme den for energier den har tatt til seg fra andre som har håndtert krystallen din.


Hold den under rennende kaldt vann mens du ber om at vannet skal rense den, la den ligge i lyset av fullmånen eller legg den på en liten seng av salt over natten. Det er ikke alle krystaller som kan skylles i vann, slik som selenitt og sandrose, og da vil et av de andre alternativene være gode. Noen steiner kan også blekes hvis de ligger lenge i solen, rosenkvarts er av disse. Hvis du er usikker på om krystallen din tåler å bli våt, så kan du alltid bruke rensemetoden med salt. Det er også mulig å tegne Reiki symbolene over steinen med intensjonen om at den skal renses for uønskede energier, eller du kan gi krystallen healing.


Når du har renset krystallen holder du den mellom hendene og visualiserer/føler/tenker hva du ønsker den skal hjelpe deg med. Å sette seg inn i krystaller er et stort studium, og det du finner her er bare en liten smakebit. 


5 krystaller for menn


  • Grønn Turmalin- dette er kanskje mannestein nr 1. Denne steinen styrker selvtilliten og hjelper mannen til å komme i kontakt med sin indre styrke. Den styrker viljen og bringer ofte frem det beste i mannen. Den er med på å balansere følelser, åpner hjertechakraet, inspirer til kreativitet og kan gi overskudd og harmoni. Den kan også hjelpe til med å forløse blokkeringer og problematikk knyttet til far. 


  • Peridot- Denne steinen ligner på grønn turmalin, men den hjelper menn med å åpne hjertet sitt. Ikke nødvendigvis for kjærlighet, men den hjelper til med å øke lidenskapen og lysten på livet, jobben og sunn sosial kontakt med andre. Den letter sjalusi, motiverer til vekst og styrker selvtillit og bestemthet uten sinne. 


  • Malakitt- dette er den beste steinen for menn å bruke til å tiltrekke kjærlighet. Menn har ofte en litt mer «logisk» tilnærming til kjærlighet enn kvinner, og denne steinen vil hjelpe mannen til å finne en partner som passer for ham, lytte til følelsene sine og åpne hjertet for kjærlighet.


  • Tiger øye- Denne steinen vil hjelpe deg med å løsne blokkeringer som man setter for seg selv, den vil hjelpe deg med å bryte mønstre og den hjelper deg med å tenke utenfor boksen samtidig som den åpner opp for kreativitet. Den hjelper deg med å nå målene dine og er med på å holde fokuset oppe når du skal manifestere.


  • Rød jaspis- Denne steinen hjelper menn til å føle seg mer jordet, støttet og sentrert. Steinen hjelper mannen med å senke skuldrene og gi slipp på «forsørger forventninger». Den hjelper han med å føle seg jordet, samtidig som han føler seg forbundet med universet.


Krystallformel for å tiltrekke penger og overflod

Dette lille ritualet kombinerer energien til Pyritt og fra 2 forskjellige urter. Sammenlagt så utgjør det en kraftig booster for dine manifesteringer. 


Dette ritualet vil hjelpe deg med å holde fokuset på ønskene dine og samtidig hjelpe deg med å være ydmyk og takknemlig.


Urtene som du bruker, rosmarin og timian, er kraftige urter som har blitt brukt i magi, medisin og matlaging i mange år. Rosmarin hjelper blant annet på fokus, overflod og tiltrekning. Timian beskytter, styrker troen på det du gjør og hjelper til slik at du treffer de rette menneskene til rett tid. 


Pyritt er en sterk overflodsstein. Den inviterer inn energiene for rikdom og overflod. Den hjelper til med å gjøre gode avgjørelser i forretninger og den hjelper med å holde hodet kaldt i økonomiske valg og avgjørelser. Pyritt vil også fungere som beskyttelse siden den sender tilbake all form for negativitet som sendes imot bæreren.


Du trenger: 3 små pyritt, en kvast med rosmarin og en kvast med timian. Du vil også trenge et grønt stearinlys, og en liten tøypose.


Slik gjør du: finn et sted du kan være uforstyrret. Sett gjerne på litt avslappende musikk om du ønsker.


Legg alle tingene ut på et bord foran deg. Tenn lyset og deretter mediterer du noen minutter på hva du ønsker å tiltrekke deg.


Se det for deg eller tenk deg at du allerede har det i livet ditt. Kjenn følelsen av det.


Nå skal du rense pyrittene. Ta en om gangen og hold den mellom hendene dine. Tenk deg et hvitt lys som kommer ovenfra og treffer deg på toppen av hodet. Trekk pusten dypt, og blås forsiktig dette hvite lyset på steinen. Det vasker vekk alt av negativitet eller uønskede energier.


Når du har gjort dette, legger du steinen oppå urtene og holder hendene dine over dem. Nå ser du igjen for deg at du har det du ønsker deg. Si, enten høyt eller i tankene dine, hva du ønsker steinene skal hjelpe deg med. Prøv å føl energien som flyter mellom hendene dine og krystallene.


Dette gjør du for å programmere de.


Når du føler du har gitt steinene nok energi, tar du hendene ned til siden og sier til deg selv «dette er min vilje, slik er det.» sitt i ro noen minutter og ha tillit til at du får det du ønsker deg.


Ta nå en av krystallene og litt av urtene og legg det i den lille tøyposen. Denne skal du ha med deg hver dag. De to andre krystallene, og resten av urtene legge du i det sørøstlige hjørnet av der du bor, dette er et «suksess hjørne» ifølge feng shui. På denne måten vil steinene og urtene jobbe med å tiltrekke suksess. 


Ingen av de overnevnte teknikkene eller informasjonen er ment som erstatning for kyndig helsehjelp. 

bottom of page