top of page

Krystaller for kvinner

Krystaller kan være med på å støtte oss gjennom forskjellige prosesser i livet. Noen krystaller vil være ekstra gunstig for kvinner som støtte gjennom forskjellige faser. 

Krystaller for kvinner

Krystallene i innlegget er valgt fordi at dette er gode steiner for kvinner, men det gir ikke en fullstendig beskrivelse av hver enkelt krystall. Det er en smakebit på hvordan krystallen kan styrke. Selv om innlegget handler om krystaller for kvinner så kan menn også benytte seg av dem. 


Enkelte krystaller har en ekstra positiv påvirkning på kvinner. 

Disse steinene vil være spesielt gunstig for kvinner ettersom de har egenskaper som kan hjelpe kvinner gjennom forskjellige faser i livet, slik som overgangsalderen. Dette er faser som menn ikke opplever på samme måte som kvinner. Derfor kan det være bra for kvinner å bære med seg forskjellige typer krystaller for å hjelpe dem igjennom disse fasene.


Før du skal begynne å bruke krystallen din er det lurt av deg å rense den. En rensing vil tømme den for energier den har tatt til seg fra andre som har håndtert krystallen din. 

Hold den under rennende kaldt vann mens du ber om at vannet skal rense den, la den ligge i lyset av fullmånen eller legg den på en liten seng av salt over natten. Det er ikke alle krystaller som kan skylles i vann, slik som selenitt og sandrose, og da vil et av de andre alternativene være gode. Noen steiner kan også blekes hvis de ligger lenge i solen, rosenkvarts er av disse. Hvis du er usikker på om krystallen din tåler å bli våt, så kan du alltid bruke rensemetoden med salt. Det er også mulig å tegne Reiki symbolene over steinen med intensjonen om at den skal renses for uønskede energier, eller du kan gi krystallen healing. 


Når du har renset krystallen holder du den mellom hendene og visualiserer/føler/tenker hva du ønsker den skal hjelpe deg med. Å sette seg inn i krystaller er et stort studium, og det du finner her er bare en liten smakebit. 


5 krystaller for kvinner


  • Månestein- Dette er kanskje kvinnestein nr1. Denne steinen kan lindre PMS og menstruasjonskramper. Steinen styrker også intuisjonen, hjelper til med å holde hodet kaldt i stressede situasjoner, tiltrekker lykke og hjelper til med å løsne opp i gamle mønstre. Å lage en essens av månestein kan hjelpe mot søvnløshet. Steinen er også gunstig for å øke fruktbarheten og gunstig ved amming. Denne steinen styrker også intuisjon og klarsyn, den arbeider på det åndelige og styrker kontakten med energiene som er rundt en for å oppnå en større harmoni og balanse. 


  • Citrin- Dette er en stein som løfter selvrespekten hos kvinner. Den gir håp og hjelper til med å analysere sine egne følelser. Steinen kan også hjelpe kvinner igjennom overgangsalderen, og lages det en essens av steinen så sies det at den kan lindre hetetokter, fordi den kan gi balanse i hormonene.  Fordi citrin styrker hjernen og minnet så kan den hjelpe på fokus og husk.  


 Lag en essens av steinen ved å ha den på en glasskrukke, flaske eller boller. Hell over mineralvann, uten kullsyre, til steinen er dekket. La den stå i et vindu hvor solen kan skinne på den i rundt 2 timer. Sil essensen og ha den på en mørk glassflaske, la den stå i kjøleskapet og drikk ved behov. Holder seg frisk noen dager i kjøleskapet.


  • Rhodonitt- Dette er en stein som kan hjelpe kvinner med å rense opp i gamle sårede følelser slik at de kan gi slipp på dem å gå fremover. Den øker kjærligheten til seg selv og demper den indre kritikeren, den som gjerne forteller deg at du ikke er bra nok. Den inspirerer også til harmoniske forhold til andre mennesker og demper sjalusi. Legg en Rhodonitt på kjøkkenbordet eller en hylle på kjøkkenet, da vil den inspirere til gode samtaler og gjør kjøkkenet til en komfortsone. Hvis du holder den mot ledd som er ømme kan den gi en lindrende effekt.


  • Rosenkvarts- Denne steinen er spesielt gunstig for kvinner når de skal tiltrekke seg kjærlighet. Den hjelper til med å finne den rette partneren og åpner hjertet for å ta imot kjærlighet. Steinen er også en smertelindrer. Den kan hjelpe til med å øke fruktbarhet og kan lindre spenningshodepine. Rosenkvarts gir balanse i relasjoner og energien den sender ut er rolig, kjærlig og behagelig. 


  • Aventurin- Dette er en stein som også er gunstig for kvinner. Denne steinen hjelper til med å styrke kreativiteten, øker tiltrekning av rikdom og balanserer hjertechakraet. Den hjelper også til med å leve ut sin egen sannhet, den gir mot til å avslutte negative forhold og gir innsikt i aktuelle problemer.


En krystallformel for å tiltrekke kjærlighet


Dette lille ritualet kan hjelpe deg på veien mot å finne ny kjærlighet, eller gjenopplive det forholdet du allerede er i.

Ved å kombinere energien i fra rosenkvarts og patsjuli, så kan dette være en god booster på veien til et mer lidenskapelig forhold eller for å gi litt ekstra liv og gnist i det forholdet du allerede er i.


Dette trenger du: en glassbolle med vann, eterisk olje av patsjuli, rosenkvarts og et rosa stearinlys, en lapp, en trå (gjerne i gull) og en penn.


Slik gjør du: På en fullmåne kveld legger du alle tingene dine ut på et bord. Sitt gjerne slik at du ser månen. Sett gjerne på litt avslappende musikk hvis du ønsker det.


Tenn lyset, og lukk øynene og slapp av og mediter. Se for deg egenskapene du ønsker deg i en partner.

Når du har meditert litt plukker du steinen opp og legger den i bollen med vann. La månen skinne på bollen og steinen, hvis dette er mulig.


Mens steinen ligger i bollen, skriver du ned egenskapene du ønsker i en partner på lappen. Hvis det er ting du ønsker skal bli bedre i forholdet du allerede er i, skriver du det ned dette.


Når du er ferdig med å skrive ned det du ønsker, drypper du noen dråper med patsjuliolje på lappen. La det trekke inn i papiret. Ta steinen opp av vannet, tørk av den, og legg den oppå lappen din. Pakk lappen rundt steinen, og knyt tråden rundt slik at den ikke faller av krystallen.


Når du knyter tråden rundt steinen, så sier du «dette er min vilje, slik er det». Dette gjør du for å bekrefte for deg selv og energiene at det er dette du vil.


Drypp gjerne et par dråper til med olje på arket.


Skal du tiltrekke deg en partner har du med deg steinen i lommen, vesken eller i lommeboken. Skal den påvirke forholdet du allerede er i legger du den under hodeputen eller på nattbordet på soverommet. Da vil den oppmuntre til bedre kommunikasjon, samarbeid og lidenskap. 


Ingen av de overnevnte teknikkene eller informasjon er ment som erstatning for lege eller annet kyndig helsepersonell eller medisinske råd. 

bottom of page