top of page

Eteriske Oljer

Eteriske oljer er hyperkonsentrert plantemedisin. De kan være med på å styrke oss og påvirker oss både fysisk, psykisk og åndelig.

Hvordan bruke eteriske oljer i meditasjon

Eteriske oljer er verktøy som kan være med på å løfte oss og bidra til at vi lettere kan gi slipp på forskjellige negative følelser. Siden sammensetningen av de forskjellige oljene påvirker humøret vårt kan de hjelpe oss ut av sorg, sinne, depresjon osv. De kan styrke humøret vårt og være med på å gi brukeren et løft i hverdagen.


For å gi slipp på sinne

  • Oljer som egner seg godt til dette formålet er tysk og/eller romersk kamille, ylangylang, frankincense, sandeltre og marojam.

Du må finne din favoritt av disse, eller finne en favoritt blanding. Det vil holde med 1-2 dråper av oljene i diffuser.


Ha oljene i en diffuser og sett deg godt til rette. Bruk pusten noen minutter og land i deg selv. Alt du trenger å gjøre er å puste. Hvis du kan pust inn gjennom nesen og ut gjennom munnen.


Legg nå merke til oljene som du har brukt, hvordan lukter de? La lukten få fylle deg ved hvert innpust.


La de sinte følelsene få lov til å komme frem, kjenn på de uten å dømme deg selv eller prøve å legge lokk på dem. Unngå at du blir dratt inn i de sinte følelsene. Hvis følelsene blir intense trekk deg tilbake til pusten din.


La de eteriske oljene fylle deg, tenk deg hvordan de har små lysende partikler som kommer inn i deg ved hvert innpust. La disse partiklene reise rundt inni deg og frigi de sinte følelsene dine.


Ikke vær hard mot deg selv, sinte følelses oppstår og ofte er det grunn for det. Så unngå at du dømmer deg selv.

Når du er ferdig kan du bruke noen minutter på å puste og våkne.


For å lettere finne glede

  • Oljer som er godt egnet til dette er rose, bergamot, mandarin, rosentre, melissa, jasmin og appelsin.

Prøv deg frem med de forskjellige oljene og finn din favoritt eller en blanding som du liker.


Ha oljene dine i en diffuser og tenn et lys i en fin farge, det kan gjerne være kubbelys eller du kan bruke telys hvis det er det du har for hånden.


Sett deg godt til rette å se på lyset. Se på hvordan flammen danser og beveger seg. Pust normalt og rolig mens du observerer lyset. Trekk pusten inn gjennom nesen og kjenn den gode lukten av oljene som fyller deg mens du puster.


Tenk deg hvordan lyset fra flammen fyller hjertet ditt med lys og glede. Se for deg kroppen din utenfra og hvordan den lyser og gløder med energi.


La lyset vokse og bli større slik at det fyller rommet du sitter i, nabolaget og kanskje hele verden. Uansett hvor dette lyset reiser så gir det glede til alle det treffer.


Når du føler deg ferdig kan bruke noen minutter på å bare kjenne på pusten din. Ta noen dype pust og kom tilbake til deg selv.


For å gi slipp på frykt

  • Oljer som egner seg godt til dette er muskat salvie, jasmin, romersk kamille, neroli, ylangylang, basilukum, rose absolutt, einerbær, frankincense og marjoram.

Du må prøve deg frem med de forskjellige oljene og finne den du liker best eller den blandingen du liker best.


Ha oljene i en diffuser, lukk øynene dine og bruk noen minutter på å puste. Alt du trenger å gjøre er å puste. Legg merke til hvordan de eteriske oljene får deg til å føle deg.


Trekk oppmerksomheten inn i kroppen din og kjenn etter hvordan du føler deg.


Tillat frykten din å være tilstede, uten at du prøver å undertrykke den. Anerkjenn fryktfølelsen og pust inn den.

Tenk deg hvordan de eteriske oljene fyller deg og hjelper deg til å beholde roen og gi slipp på frykten din. Tenk deg at de er som små partikler som reiser inn i frykten din og løser den og erstatter den med ro og tillit.


Si til deg selv noen ganger «Jeg kjenner frykten men jeg er ikke redd»


Avslutt meditasjonen din med noen dype åndedrag. La deg selv våkne og komme tilbake til deg selv.

Tips

Disse meditasjonene kan være gode hjelpemidler til å få en bedre hverdag. De har forskjellige virkninger på oss, spesielt sammen med de forskjellige eteriske oljene.

Et veldig godt tips til deg er å oppsøke noen som driver med aromaterapi som kan hjelpe deg med å sette sammen en god blanding eller hjelpe deg til å finne din favoritt olje til de forskjellige meditasjonene. Hos en aromaterapeut kan du få lukte på de forskjellige oljene og de kan sette sammen en blanding som du kan bruke til din meditasjon.

bottom of page